תהליך ההכנה של ליקר ביתי הוא די פשוט. המתכון להכנת הליקר הוא גנרי ומשמש להכנת ליקר מרוב הפירות.
מצרכים:
500 גרם פרי לבחירתכם
800 מ"ל וודקה 80%
-כדי להכין וודקה 80% יש למהול אלכוהול שרף 95% (זמין במרבית הסופרים) עם מים - על כל ליטר נוסיף 200 מ"ל מים.
3 כוסות סוכר
הכנת הליקר הביתי:
- שטןף היטב את הפירות וחתוך לחתיכות קטנות.
- הכנס למיכל אחסון (לא חייב להיות בקבוק) ביחד עם הוודקה 80% וסגור היטב.
- ערבב אחת לשבוע למשך 3-4 שבועות.
- סנן דרך מסננת דקה מאוד ולאחר מכן דרך בד על מנת להיפטר מרוב המשקעים שנוצרו.
- הוסף את הסוכר לליקר הלא ממותק והעבר לבקבוק זכוכית או מיכל אטום.
- תן לליקר להתיישן למשך לפחות שלושה חודשים.
- לאחר תום התקפוה ניתן לטעום ולתקן לפי הצורך.
- אם ישנם משקעים בתחתית הבקבוק ניתן לשאוב בזהירות את הנוזל הצלול מהבקבוק לבקבוק אחר.
אם לא מתוק מספיק: הוסף סוכר לפי הצורך
אם טעם האלכוהול חזק מדי – הוסף מים או מיץ.
אם טעם האלכוהול חלש מדי – הוסף וודקה מהולה במים (יחס 1:1).
מכיוון שהסוכר בליקר מתפרק לגלוקוז ופרוקטוז שהם סוכרים פשוטים ופחות מתוקים, לפעמים יש צורך להוסיף סוכר לליקר לאחר מספר חודשי אחסון.
אחסון:
טעמו של הליקר ישתבח ככל שנאחסנו יותר זמן – ליקר פירות יהיה בטעמו המירבי לאחר אחסון מינימלי של 6 חודשים. אם מדובר בלימונצ'לו נדרשת תקופת אחסון קצרה יותר (חודשיים).
אחוז האלכוהול בליקר שיתקבל אמור להיות 20%-30%. כאשר מדובר בפירות הדר יתכן ורמת האלכוהול תהיה גבוה יותר.